Menü Bezárás

Hol van kiemelkedő szerepe manapság a biztonságtechnikának?

Biztonságtechnika szerepe

A mai világban már senki nem kérdőjelezi meg a biztonságtechnika szerepét. A legtöbb otthonban, házban már vannak bekötött riasztórendszerek és biztonságtechnikai eszközök: azt viszont még kevesebben tudják, hogy más helyeken is nagyon nagy szerepe van a biztonságtechnikai megfontolásoknak.

Mégis hol? Milyen létesítményeket, intézményeket lehetne felsorolni?

Bankok

Bankoknál kiemelten fontos a behatolásvédelem. Ott nagyon nagy értékű üzleti titkokat, adatokat, információkat őriznek, melyeknek az értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen. Nem is gondoltunk még a széfekre!

Irodaházak

Gondoljunk csak a tűzvédelmi tervre. Mi van akkor, ha tűz esetén nem lehet hatékonyan távozni az épületből? Ez esetben akár emberek halála is bekövetkezhet, az anyagi károkon felül. De nagyon fontos, hogy oda se tudjon akárki behatolni.

Állami intézmények

A legtöbb állami intézményben szintén hatalmas értékű üzleti információkat tárolnak, amelyek semmilyen mértékben és módon nem sérülhetnek. Gondoljunk például csak a kormányablakra vagy az adóhatóságokra.

Mik a leggyakoribb biztonságtechnikai eszközök és felszerelések?

A kamerák arra valók, hogy felvételeket készítsünk a segítségükkel az adott területről. Egy kamera felvesz minden lehetséges mozgást, ennek segítségével látható, hogy ki mit csinált az adott időpontban. Nagyon sokszor segítettek már abban, hogy tolvajokat, betörőket, rablókat tudjanak azonosítani.

A tűzjelző eszközök segítségével azt tudjuk ellenőrizni, hogy van-e éppen tűz az adott épületben. Ha a rendszer jelez, akkor futni kell. Általában füstalapú érzékelőként működnek ezen készülékek.

A beléptető rendszerek olyan helyen fontosok, ahol nagyon pontosan meg van szabva, hogy az emberek pontosan miképp juthatnak be az adott épületbe.

Ajánló: látogassunk el a telepítőket kiszolgáló webáruházba: https://riarex.hu/hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.