Menü Bezárás

Miért érdemes mindig sóval fűszerezni az ételt?

Mindig érdemes lehet azon gondolkodni, hogy a só mennyire jó ételízesítő. Gyakorlatilag minden háztartásban van, de ennél a felhasználása sokkal sokrétűbb, csak ebbe nem gondol bele az emberek többsége.

Ezzel tartják karban az utakat

Amikor télen minden csúszik, valami megoldást kell találni. Erre lehet talán a legjobb döntés az, amikor felsózzák az utakat. Kell valami, ami a havat eltávolítja, és ez a lehető legjobb megoldás erre a feladatra, problémára. Habár fontos megjegyezni, hogy a környezetvédelem fontos szempont – érdemes lehetne az önkormányzatoknak Parajdi sót használni.

Régen fizetőeszköz is volt

Régen a só fizetőeszköz volt, még a középkorban, ma már leginkább gasztronómiai és gyógyászati céllal használják.

Nyugtató hatása lehet a fürdőben

A sónak igenis lehet nyugtató hatása. Sokan úgy érzik, hogy lenyugodnak, amikor vesznek egy jó fürdőt. Sokan pedig úgy vélik, hogy a sóbomba nagyon jó hatással van a személyiségükre is. Ez való igaz, és tény és való, hogy sok igazság van ebben a gondolatban is.

Finom az íze

A só ízét mindenki szereti, de az élettani hatásai is rendkívül ismertek. A vese működéséhez például elengedhetetlen megfelelő mennyiségben használni belőle. De akár abban az esetben is nagyon fontos lehet, ha valaki szeretne a szív-és érrendszeri betegségein segíteni, hiszen a megfelelő, kiegyensúlyozott szervezet működéséhez ugyanúgy szükséges.