Menü Bezárás

Kirakati babák javítása

Ha egy sérült próbabábu javításra szorul, a javítási folyamat a sérülés típusától és mértékétől függ. Érdemes megjegyezni, hogy a sérülés mértékétől függően költséghatékonyabb lehet egyszerűen kicserélni a próbabábut, mint megkísérelni a javítást.

Tippek

Bizonyos esetekben a gyártó javítási szolgáltatásokat vagy cserealkatrészeket is kínálhat. Íme azonban néhány általános tipp, amely hasznos lehet:

Mérje fel a sérülést és gyűjtse össze a készleteket

Mielőtt bármilyen javítási kísérletet tenne, gondosan mérje fel a próbabábu sérülését. Keressen repedéseket, töréseket vagy hiányzó darabokat. A sérülés típusától függően előfordulhat, hogy a javításhoz olyan kellékeket kell beszereznie, mint a fa ragasztó, epoxi vagy gitt. Szükséged lehet csiszolópapírra vagy fűrészre is a sérült területek levágásához.

A javítások elvégzése

A sérülés típusától függően többféleképpen is elvégezheti a javításokat a próbabábun. Ha például a próbabábunak megrepedt vagy eltört egy fa végtagja, akkor a darabok újbóli rögzítéséhez használhatsz faragót és szorítókat. Ha a bábu vinil vagy szilikon végtagján szakadás van, szilikonragasztóval javíthatja ki.

Csiszolás és festés

Miután a javítás elkészült és a ragasztó vagy a ragasztó megszáradt, csiszolópapírral simítson el minden érdes területet. Ha szükséges, a javítások vagy sérülések elfedése érdekében a bábut le is festheti, illetve kifestheti.